Στο πλαίσιο της Ημέρας Ενημέρωσης (InfoDay) για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στα Χωροκατακτητικά Ξενικά Είδη (ΧΞΕ): Interreg Europe – INVALIS: Protecting European Biodiversity from Invasive Alien Species (INVALIS), διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 05 Απριλίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με ομάδα προπτυχιακών φοιτητών/τριών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή, Γ. Ευθυμίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι υπεύθυνοι διαχείρισης του έργου INVALIS, Ορφέας Ρούσος και Χριστίνα Καπετανοπούλου, αφού πληροφόρησαν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τον σκοπό, τα χαρακτηριστικά και την πορεία του έργου, επεκτάθηκαν και σε ειδικότερα θέματα όπως είναι το εθνικό και ενωσιακό θεσμικό πλαίσιο για τα Χωροκατακτητικά Ξενικά Είδη, οι συγκρούσεις συμφερόντων, οι καλές πρακτικές, η χάραξη και εφαρμογή των κατάλληλων περιβαλλοντικών πολιτικών και η απαραίτητη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας σε αυτό, κ.λπ.
Ο εξαιρετικά ενδιαφέρων διάλογος που ακολούθησε, καθώς και οι καίριες τοποθετήσεις των φοιτητών και των φοιτητριών του τμήματος, ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ημέρας Ενημέρωσης (InfoDay) του προγράμματος INVALIS. Έχει προηγηθεί η εκδήλωση με εκπροσώπους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας του Περιβάλλοντος», του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή ΠΜΣ, Γ. Βαρελίδη, και του Διδάσκοντα, Π. Βαρελίδη, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί αντίστοιχες διαδικτυακές εκδηλώσεις με το Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ (Καθηγήτρια, Μαργαρίτα Αριανούτσου – Φαραγγιτάκη) και το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Καθηγητής, Στέλιος Κατσανεβάκης).
Εκ μέρους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική κοινότητα για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη βοήθεια.
Οι διαχειριστές του έργου INVALIS