LIFE – NanoEXPLORE: Integrated approach for exposure and health effects monitoring of engineered nanomaterials in workplaces and urban areas (LIFE17 ENV/GR/000285)

Το έργο “Integrated approach for exposure and health effects monitoring of engineered nanomaterials in workplaces and urban areas”(Ολοκληρωμένη προσέγγιση των επιπτώσεων έκθεσης μηχανικών υλικών στην ανθρώπινη υγεία σε χώρους εργασίας και σε αστικές περιοχές) – LIFE NanoEXPLORE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το LIFE NanoEXPLORE είναι διεπιστημονικό έργο, στο οποίο συμμετέχουν 7 εταίροι από 5 χώρες, με σκοπό τη διερεύνηση των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση των ανθρώπων σε νανοσωματίδια σε περιβάλλοντα εργασίας καθώς και σε αστικές περιοχές. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας-κατασκευής πρότυπης συσκευής για τη μέτρηση των νανοσωματιδίων στην ατμόσφαιρα και τη διεξαγωγή προγράμματος μετρήσεων βιοδεικτών, με σκοπό τη διαπίστωση πιθανών επιπτώσεων στη υγεία των ανθρώπων από την έκθεση σε νανοσωματίδια.

Το έργο έχει διάρκεια 53 μήνες (Σεπτέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2022) με προϋπολογισμό 1,35 εκατ. € (60% χρηματοδότηση από ΕΕ). Ο προϋπολογισμός για το ΕΚΠΑΑ είναι 49.190 € (29.514 € χρηματοδότηση από ΕΕ).

Εταιρικό σχήμα:

  1. ALCON Consultant Engineers Ltd, ALCON (Ελλάδα) (επικεφαλής εταίρος)
  2. Instituto Tecnológico del Embalaje, Transporte y Logística, ITENE (Ισπανία)
  3. Institut Universitaire romand de Santé au Travail, IST (Ελβετία)
  4. National Centre for the Environment and Sustainable Development, NCESD (Ελλάδα)
  5. RAMEM S.A., RAMEM (Ισπανία)
  6. Universita degli Studi di Torino, UNITO (Ιταλία)
  7. Yordas Limited, Yordas (Ηνωμένο Βασίλειο)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.lifenanoexplore.eu/

Scroll to Top