Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει, Κεφαλονιά – Δονούσα

Στα πλαίσια δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το Ε.Κ.Π.Α.Α συμμετείχε στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» την άνοιξη του 2017 .
Το εργαστήριο “Ζώντας σε έναν πλαστικό κόσμο –Μικροί ενεργοί πολίτες σε δράση!” πραγματοποιήθηκε στη Δονούσα τον Απρίλιο με την ευγενική συνεργασία της κας Σοφίας Δημητρίου (πρώην εκπαιδευτικός- υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), όπου μαθητές δημοτικού και γυμνασίου είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικά εργαστήρια να αναπτύξουν μεγαλύτερη εξοικειώση και οικολογική συνείδηση σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, περιορισμού της χρήσης πλαστικού και διατήρησης καθαρών παραλιών.

Το δεύτερο εργαστήριο “Αειφόρος ανάπτυξη των θαλάσσιων πόρων από μικρούς, ενεργούς πολίτες” πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο στην Κεφαλλονιά, στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου όπου οι μαθητές συνεργαστηκαν με τον κο Θοδωρή Ορεινό (βιολόγο-πρώην σχολικό σύμβουλό) ώστε να διατυπώσουν γνώσεις και απόψεις γύρω από το θαλάσσιο περιβάλλον, αρχικά ως πηγή ζωής και στη συνέχεια ως οικοσυστήματος, που αντιμετωπίζει προβλήματα ανθρωπογενούς προέλευσης.
Δεδομένης της εκπαιδευτικής αξίας και απήχησης του προγράμματος και εξαιτίας της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας μας πέρυσι, το Ε.Κ.Π.Α.Α. θα συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει», το οποίο συνεχίζεται για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018. Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο, τις ημερομηνίες και τα θέματα των εργαστηρίων θα αναρτηθούν στα κανάλια επικοινωνίας του Ε.Κ.Π.Α.Α. μέσα στις επομενες εβδομάδες!

{gallery}energeia-gia-zoi-taxideuei{/gallery}

Scroll to Top