ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας”

Το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης) και η καλλιτεχνική περιβαλλοντική ακτιβιστική ομάδα “Kika & artgroup TRY1” παρουσιάζουν στο κοινό της Αθήνας την καμπάνια “stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας”.

Από την Τετάρτη  19 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Μηχανουργείο, θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις  “stentorize it 2” και “η θάλασσα των παιδιών μας” οι οποίες συνδέουν τα ζητήματα του περιβάλλοντος και του ανθρωπισμού και την μεταξύ τους σχέση.

Η είσοδος των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις της καμπάνιας θα είναι ελεύθερη, τηρώντας φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Η καμπάνια  “stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας” καλεί παιδιά, έως 16 ετών, να συμμετέχουν στην “πρόσκληση δημιουργίας για παιδιά” ζωγραφίζοντας μια θάλασσα, την οποία στη συνέχεια θα φωτογραφίσουν και θα μας τη στείλουν εδώ: https://stentorizeit2.blogspot.com

Εκατό (100) παιδιά θα λάβουν έναν καμβά, χρώματα και πινέλα εντελώς δωρεάν για να ζωγραφίσουν μια θάλασσα ή ένα κύμα και με προπληρωμένο τέλος αποστολής να μας στείλουν τον ζωγραφισμένο καμβά τους, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Τα έργα των παιδιών θα σχηματίσουν τη “θάλασσα των παιδιών μας” και θα συνδιαμορφώσουν το νόημα της εγκατάστασης stentorize it 2, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα σύγχρονο “ομηρικό” οπτικοακουστικό παραμύθι που συνδυάζει μουσική, αρχιτεκτονική, αγγειοπλαστική, γλυπτική, ζωγραφική και φωτισμό και επιχειρεί να ενώσει το μικρό με το μεγάλο, το μικροσκοπικό που γίνεται γιγαντιαίο, το περιβάλλον με την αειφορία και τις ανθρωπιστικές δράσεις.

Αν ζεις χωρίς κοινωνικό ρομάντζο… είναι σαν να ζεις χωρίς χρώματα

ένα κύμα μπορεί να είναι μερικές γαλάζιες πινελιές σε ένα χαρτί

ένα κύμα μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση που σκεπάζει τα πάντα και …

αντί να πνιγούμε πρέπει να δυναμώσουμε την φωνή μας

stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας

Στην οικολογία και την πανδημία… όταν αρχίσεις να μετράς απώλειες είναι ήδη αργά.

Υγιές περιβάλλον – Υγιείς άνθρωποι

Μικρές κινήσεις – Μεγάλη ωφέλεια

Μικρή αμέλεια – Μεγάλη ζημιά

Τώρα…περισσότερο από πριν… χρειάζονται ενέργειες, δράσεις, πρωτοβουλίες για να ανοίξουμε ή να συμμετέχουμε σε μια δημόσια συζήτηση για αυτά τα θέματα.

Πόσο μάλλον…σε έναν δημόσιο διάλογο μακριά από καταστροφολογίες και φοβικές αντιδράσεις.

 

Για πέντε ολόκληρες ημέρες, λοιπόν, από 19 έως 23 Αυγούστου 2020, στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουμε στη δράση “stentorize it 2” και “βάζουμε δύναμη στην φωνή μας” γιατί είναι αδύνατο να έχουμε περιβαλλοντική πολιτική χωρίς το κοινωνικό υποκείμενο, γιατί είναι αδύνατο να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη χωρίς ανθρωπισμό.

“stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας”

19-23 Αυγούστου 2020

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Scroll to Top